Daca as Sti cum sa iti Spun!
23/12/2014
Abecedarul emotiilor pentru copilul meu
07/01/2015

De ce aman?

Ce ma determina sa aman? Sa fac o schimbare, sa actionez, sa imi indeplinesc un scop, sa implinesc o dorinta sau un vis?

Pe langa factorii externi, pe langa variabilele conjuncturale sunt o multitudine de aspecte interioare care ma infraneaza, care imi reduc initiativele si actiunile mele.

Si cand spun aspecte interioare, ma refer la acele bariere pe care le maschez, pe care le inventez si le reinventez, pentru a gasi motive de inactiune.
Care sunt acele bariere? Sunt gandurile si simtirile mele manifestate ca teama de a gresifrica ca nu sunt in stare sa … teama de esec, lipsa de incredere in capacitatile proprii.

Ele s-au consolidat de-a lungul istoriei mele personale, s-au cumulat si continui sa le mentin pentru a stopa initiativele mele.

Depinde de mine sa le constientizez si sa le diminuez puterea suficient de mult incat sa pot actiona si sa-mi dovesesc ca se poate.

Invit la recunoastere si la asumare pentru implinirea unui vis, unui scop, unei dorinte.

Depinde de mine sa descopar aceste “bariere” pentru a porni spre implinirea mea, ca fiinta umanaechilibrata si motivata, responsabila de ceea ce imi doresc cu adevarat sa devin.