Copiii, oglinda comportamentului nostru?
23/12/2014
Daca as Sti cum sa iti Spun!
23/12/2014

S-a terminat! Oare?

Relatiile neincheiate sunt acele relatii din trecutul nostru la care ne intoarcem cu gandul sau cu anumite gesturi si pe care le readucem in prezentul nostru pentru a le finaliza intr-o anumita forma.

Acestea isi lasa amprenta in noi, ele lasa un gol in trairile noastre, gol pe care dorim sa-l ascundem si sa-l umplem cumva…

Aceste relatii se manifesta prin legatura emotionala ce pare se nu se rupa cu trecerea timpului.

Desi ele pot exista fata de orice persoana care a ocupat un loc important in istoria noastra personala sa ne oprim putin la relatiile neincheiate rezultate din relatiile de cuplu.

Asteptam sau ne cautam momente in care sa reluam legatura, sa aratam ca ne pasa, sa aratam ca nu am uitat. Nu uitam sa dam semne la ziua de nastere, de sarbatori, incercand sa intelegem ce mai reprezentam pentru celalalt. Ne traim prezentul reactualizand si cautand emotia si trairea de altadata.

Ni se intampla sa ne indragostim de alta persoana pentru ca ceva din ceea ce face sau din ceea ce spune aceasta ne aminteste de persoana cu care avem relatia neincheiata. Poate fi o trasatura fizica, un gest, un zambet, un mod de exprimare, un sentiment pe care l-am avut sau o traire care ne reaminteste de aceeasi persoana. Sau mai simplu acea persoana spune sau ne face sa ne simtim in acelasi mod in care ne-am simtit altadata.

Intram in alta relatie de cuplu cu aceste rani pe care ascundem, pe care nu le recunoastem si care nu ne lasa sa ne traim prezentul . 

Pastram in jurul acestor relatii o umbra de mister, le pastram intr-o zona ascunsa, insa acestea gasesc modalitati de exprimare pe care noi nu le observam, dar pe care partenerul actual le simte dar nu le intelege.

Noi suntem cei ce alegem sa mergem mai departe cu aceste relatii neincheiate pentru ca undeva acolo nu dorim sa renuntam la ceea ce ele ne ofera. 
Sa ne gasim curajul de a inlatura ecoul din jurul acelor trairi prin exprimarea nostra in cuvinte care elibereaza.
Sa gasim curajul de a schimba relatia noastra cu trecutul, cu modul in care percepem trecutul pentru a ne trai prezentul.